GESCHIEDENIS

Geschiedenis ’t Stulpke

Café ’t Stulpke … historisch bruin en toch op de toekomst gericht!

Voordat expediteur Hannes van Grinsven hier een café begon was het een wachtlokaal voor eigenaren van hengsten die merries moesten dekken. Dat daarbij ongetwijfeld al een borreltje geschonken werd, is wellicht het begin geweest van haar rijke historie als horecapand. Henk van Zutven kocht in 1974 het café en werd net als zijn grootvader en zijn vader kastelein.

De eerste drie jaar woonden Henk en Gerrie nog in hetzelfde pand. Henk ontpopte zich als een echte waard, had oor en oog voor al zijn gasten en leefde mee met lief en leed, met promoties en degradaties van UDI en andere sportteams, met liefdesgeluk en liefdesverdriet, met geboortes en sterfgevallen. ‘Zijn’ eerste baby’s zijn op dit moment vaste klanten. Henk werd zo’n begrip dat veel Udenaren en mensen uit de regio niet meer zeggen, dat zij naar ’t Stulpke gaan maar ‘naar Henke’ of ‘naar Henkie!’ Zelfs nu nog. Ruim 20 jaar nadat hij gestopt is met het café.

Door de jaren heen is ‘t Stulpke regelmatig verbouwd en uitgebreid om gastvrijheid te kunnen blijven bieden. Zoon Dick en zijn vrouw Brigit hebben de zaak in 2001 overgenomen en is uiteraard nog steeds in de sfeer en de kwaliteitsnorm van ‘Henke’. De aanbouw van de serre in 2003, en het plaatsen van de enorme overkapping met heaters op het terras in 2016 zijn daar een tastbaar bewijs van.

Dick en Brigit alsmede alle medewerkers, koesteren wat is verworven en creëren wat mogelijk is. Of zoon Tim eveneens in hun voetsporen treedt, is nog even afwachten. Hij mag in elk geval rekenen op de ondersteuning en jarenlange ervaring van zijn grootouders en ouders.

Geschiedenis ’t Stulpke

Café ’t Stulpke … historisch bruin en toch op de toekomst gericht!

Voordat expediteur Hannes van Grinsven hier een café begon was het een wachtlokaal voor eigenaren van hengsten die merries moesten dekken. Dat daarbij ongetwijfeld al een borreltje geschonken werd, is wellicht het begin geweest van haar rijke historie als horecapand. Henk van Zutven kocht in 1974 het café en werd net als zijn grootvader en zijn vader kastelein.

De eerste drie jaar woonden Henk en Gerrie nog in hetzelfde pand. Henk ontpopte zich als een echte waard, had oor en oog voor al zijn gasten en leefde mee met lief en leed, met promoties en degradaties van UDI en andere sportteams, met liefdesgeluk en liefdesverdriet, met geboortes en sterfgevallen. ‘Zijn’ eerste baby’s zijn op dit moment vaste klanten. Henk werd zo’n begrip dat veel Udenaren en mensen uit de regio niet meer zeggen, dat zij naar ’t Stulpke gaan maar ‘naar Henke’ of ‘naar Henkie!’ Zelfs nu nog. Ruim 20 jaar nadat hij gestopt is met het café.

Door de jaren heen is ‘t Stulpke regelmatig verbouwd en uitgebreid om gastvrijheid te kunnen blijven bieden. Zoon Dick en zijn vrouw Brigit hebben de zaak in 2001 overgenomen en is uiteraard nog steeds in de sfeer en de kwaliteitsnorm van ‘Henke’. De aanbouw van de serre in 2003, en het plaatsen van de enorme overkapping met heaters op het terras in 2016 zijn daar een tastbaar bewijs van.

Dick en Brigit alsmede alle medewerkers, koesteren wat is verworven en creëren wat mogelijk is. Of zoon Tim eveneens in hun voetsporen treedt, is nog even afwachten. Hij mag in elk geval rekenen op de ondersteuning en jarenlange ervaring van zijn grootouders en ouders.